Wandelen door natuur Venray Wandelevenement Venray

U zult het mogelijk niet weten maar Venray is in Nederland één van de meest bosrijke gemeenten. Waar in vervlogen tijden onherbergzame Peelgebieden waren en waar in latere tijden schapen graasden zijn nu nog steeds Peelrestanten aanwezig en zijn er grote bosgebieden. En nog steeds wordt gewerkt aan het verder versterken van aaneengesloten gebieden en nieuwe natuur. Het maakt dat Venray een unieke samenstelling heeft aan bossen, heidegebieden, veengebieden en beekdalen. Het mooie is dat veel van deze gebieden goed toegankelijk zijn voor de fietser maar vooral ook voor de wandelaar. Zodat iedereen die dat wil kan genieten van het natuurschoon wat Venray te bieden heeft. Venray heeft een unieke combinatie van kleinschalig cultuurlandschap met pittoreske dorpskernen en daarnaast grootschalige jonge ontginningsgebieden. Kortom veel variatie en er is heel veel te zien. Een zeer aantrekkelijk gebied om te verkennen en om in te vertoeven.

De gemeente Venray is de laatste jaren zeer actief om bewoners en bezoekers steeds meer te laten genieten van al dat moois. Momenteel wordt hard gewerkt aan de uitvoering en realisatie van het fiets- en wandelpadenplan waardoor de gebieden nog toegankelijker en met elkaar verbonden zijn. Daarnaast willen mensen actief zijn en worden er steeds meer wandel- en fietstochten georganiseerd. De Venrayse Fiets4daagse is een begrip in Nederland en de Venrayse Singelloop met een wandeltocht door het centrum en het buitengebied groeit in de belangstelling.

Het initiatief van het Toeristisch Platform Venray om een meerdaags wandel evenement in Venray te gaan organiseren is wat dat betreft een schot in de roos. Aan de ene kant genieten van de natuur en al wat Venray te bieden heeft en aan de andere kant is het nog gezond ook. In 2018 kunt u op 2 en 3 juni proeven aan Venray. Te voet kunt u Venray van binnen en buiten gaan verkennen.

Ik hoop dat dit meerdaags wandel evenement gaat uitgroeien tot een begrip in de regio en ver daarbuiten. Ontdekken en genieten zijn daarbij de motto’s. Complimenten aan de initiatiefnemers en veel succes met de organisatie in 2018 en de jaren daarna!

Jan Loonen, wethouder toerisme in Venray.