ROLSTOELROUTES

Venray

Venray (Venroj of Rooj ) is een gemeente in Nederlands Limburg. De gemeente telt ruim 43.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 146,03 km². De kern Venray ligt 36 kilometer ten zuiden van Nijmegen en 22 kilometer ten noordwesten van Venlo. Sinds 1 januari 2010 vormt Venray een plattelandsgemeente met een stedelijke kern en daaromheen dertien dorpskernen. In de stedelijke kern wonen ongeveer 30.000 mensen. De overige 13.500 inwoners wonen in de dertien dorpen (variërend van 200 tot ruim 2000 inwoners per dorp). Venray is na Venlo de tweede stedelijke kern van Noord-Limburg en de plaats speelt een vooraanstaande rol in de regio.

Tweede editie

Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni en zondag 2 juni 2019 zal de tweede editie van het Meerdaags wandelevenement Venray gaan plaatsvinden. Het evenement dat is ontstaan uit een lange wens en wordt georganiseerd door ervaren wandelaars zal deelnemers kennis laten maken met de diversiteit aan landschappen in de gemeente Venray. Het landschap is, met bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, heide- en Peellandschappen en Maasoevers. Maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. Deze diversiteit aan landschappen maakt Venray de wandelomgeving bij uitstek.

Dit jaar breiden wij ons programma uit met twee afstanden voor rolstoelgebruikers zodat ook zij kunnen genieten van ons mooie Venray.

Afstanden

Er zijn 2 rolstoelafstanden t.w. 5 en 10 km. De deelname is alleen mogelijk op zondag 2 juni.

5

Deze route is geschikt voor rolstoelgebruikers.

10

Deze route is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Routes

De rolstoelroutes zijn definitief. Onderstaand kunt u bekijken waar de routes naar toe gaan.