ROLSTOELROUTE

Venray

Venray (Venroj of Rooj ) is een gemeente in Nederlands Limburg. De gemeente telt ruim 43.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 146,03 km². De kern Venray ligt 36 kilometer ten zuiden van Nijmegen en 22 kilometer ten noordwesten van Venlo. Sinds 1 januari 2010 vormt Venray een plattelandsgemeente met een stedelijke kern en daaromheen dertien dorpskernen. In de stedelijke kern wonen ongeveer 30.000 mensen. De overige 13.500 inwoners wonen in de dertien dorpen (variërend van 200 tot ruim 2000 inwoners per dorp). Venray is na Venlo de tweede stedelijke kern van Noord-Limburg en de plaats speelt een vooraanstaande rol in de regio.

Derde editie

Op vrijdag 5 juni, zaterdag 6 juni en zondag 7 juni 2020 zal de derde editie van het Meerdaags wandelevenement Venray gaan plaatsvinden. Het evenement dat is ontstaan uit een lange wens en wordt georganiseerd door ervaren wandelaars zal deelnemers kennis laten maken met de diversiteit aan landschappen in de gemeente Venray. Het landschap is, met bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, heide- en Peellandschappen en Maasoevers. Maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. Deze diversiteit aan landschappen maakt Venray de wandelomgeving bij uitstek.

Net als in 2019 kunnen op zondag 7 juni ook rolstoelgebruikers deelnemen aan ons programma zodat ook zij kunnen genieten van ons mooie Venray.

Afstand

Er is in 2020 1 rolstoelafstand t.w. 5 km. De deelname is alleen mogelijk op zondag 7 juni.

5

Deze route is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Routes

Onderstaand tref u de routes van 2019 aan. Zodra de route van 2020 gereed is zullen wij deze publiceren.