WANDELROUTES

Venray

Venray (Venroj of Rooj ) is een gemeente in Nederlands Limburg. De gemeente telt ruim 43.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 146,03 km². De kern Venray ligt 36 kilometer ten zuiden van Nijmegen en 22 kilometer ten noordwesten van Venlo. Sinds 1 januari 2010 vormt Venray een plattelandsgemeente met een stedelijke kern en daaromheen dertien dorpskernen. In de stedelijke kern wonen ongeveer 30.000 mensen. De overige 13.500 inwoners wonen in de dertien dorpen (variërend van 200 tot ruim 2000 inwoners per dorp). Venray is na Venlo de tweede stedelijke kern van Noord-Limburg en de plaats speelt een vooraanstaande rol in de regio.

Derde editie

Op vrijdag 3 juni, zaterdag 4 juni en zondag 5 juni 2022 zal de derde editie van het Meerdaags wandelevenement Venray gaan plaatsvinden. Het evenement dat is ontstaan uit een lange wens van en wordt georganiseerd door ervaren wandelaars zal deelnemers kennis laten maken met de diversiteit aan landschappen in de gemeente Venray. Het landschap is met bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, heide- en Peellandschappen en Maasoevers, maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden afwisselend. Deze diversiteit aan landschappen maakt Venray de wandelomgeving bij uitstek.

Het Meerdaags wandelevenement is uniek omdat zij de wandelaar de mogelijkheid geeft om elke dag een andere afstand te lopen. Deze afstanden liggen tussen de 10 en 60 km. Ook is het mogelijk om maar één dag of twee dagen mee te lopen. Door deze aanpak is het wandelevenement een uitstekend trainingsmiddel voor de grotere wandelevenementen later in het jaar. Het is ook zeker geschikt voor de beginnende wandelaar die één of twee dagen wil genieten van de prachtige natuur in Venray en omgeving.

Afstanden

Er zijn 6 afstanden, t.w.: 10 – 20 – 30 –  40 –  50 en 60 km per dag. De eerste 3 afstanden (10-20-30 km) vormen de basisafstanden, de andere afstanden (40-50-60 km) zijn de zgn. combinatieafstanden. Alle basisafstanden beginnen en eindigen op het Schouwburgplein in Venray. Op zondag 5 juni is er ook de mogelijkheid om een afstand van 5 km te wandelen. Deze route is bijzonder geschikt voor families.

5

De 5 kilometer is alleen beschikbaar op zondag.

10

De 10 kilomater is bij uitstek geschikt voor de beginnende wandelaar.

20

De 20 kilometer is vooral bestemd voor de meer ervaren wandelaar.

30

De 30 kilometer kan een prima training zijn voor bijvoorbeeld de Nijmeegse of Apeldoornse Vierdaagse.

40

Deze afstand kan men lopen door eerst de 30 km te lopen en vervolgens nog de lus van 10 km. Ook deze afstand is bij uitstek geschikt als training voor één van de langere vierdaagse wandelingen gedurende het jaar.

50

Net als bij de 40 km loopt men eerst de 30 km en vervolgens nog de lus van 20 km, omgekeerd mag overigens ook. Deze afstand is bij uitstek geschikt als training voor één van de langere vierdaagse wandelingen gedurende het jaar.

60

Speciaal voor de lange afstand wandelaars hebben wij nog de 60 km. Bij de deze afstand loopt men, in willekeurige volgorde, de 3 basisafstanden (10, 20 en 30 km). Deze afstand is natuurlijk een prima voorbereiding op een Kennedymars of een andere lange afstand wandeling.

Routes

De collega’s van de routecommissie hebben de routes van 2022 in concept klaar. Het is weer gelukt om de mooiste routes voor bovenstaande afstanden uit te zetten.

De routes van 2022 (onder voorbehoud) kunt u hieronder bekijken zodat u al een idee krijgt hoe onze routes er ongeveer gaan uitzien. Onze routes gaan over verharde en ook over onverharde paden. Op deze manier willen wij de wandelaars de mooiste plekjes van Venray en omgeving laten zien.

Wij gaan in 2022 andere pijlen gebruiken, met dank aan onze sponsor Bol Adviseurs.

IMG-20200925-WA00031

Dag 1 (3 juni 2022)

Alle routes, klik op de foto om hem te vergroten.

De rustplaatsen op deze dag zijn bij:

10 km MFC de Baank

20 km Dekkers Tweewielers & Allemans Café

Dag 2 (4 juni 2022)

Alle routes, klik op de foto om hem te vergroten

De rustplaatsen op deze dag zijn bij:

10 km Pannenkoekenhuis de Perdstal & Café Den Tommes

20 km Restaurant Pelgrimshuis & ’t Trefpunt

Dag 3 (5 juni 2022)

Alle routes, klik op de foto om hem te vergroten.

De rustplaatsen op deze dag zijn bij:

5 km Pannenkoekenhuis de Perdstal

10 km Allemans Café

20 km Gemeenschapshuis De Loef & Hippisch Centrum Hermkus Hof