WANDELROUTES

Venray

Venray (Venroj of Rooj ) is een gemeente in Nederlands Limburg. De gemeente telt ruim 43.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 146,03 km². De kern Venray ligt 36 kilometer ten zuiden van Nijmegen en 22 kilometer ten noordwesten van Venlo. Sinds 1 januari 2010 vormt Venray een plattelandsgemeente met een stedelijke kern en daaromheen dertien dorpskernen. In de stedelijke kern wonen ongeveer 30.000 mensen. De overige 13.500 inwoners wonen in de dertien dorpen (variërend van 200 tot ruim 2000 inwoners per dorp). Venray is na Venlo de tweede stedelijke kern van Noord-Limburg en de plaats speelt een vooraanstaande rol in de regio.

Derde editie

Op vrijdag 2 oktober, zaterdag 3 oktober en zondag 4 oktober 2020 zal de derde editie van het Meerdaags wandelevenement Venray gaan plaatsvinden. Het evenement dat is ontstaan uit een lange wens en wordt georganiseerd door ervaren wandelaars zal deelnemers kennis laten maken met de diversiteit aan landschappen in de gemeente Venray. Het landschap is, met bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, heide- en Peellandschappen en Maasoevers. Maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. Deze diversiteit aan landschappen maakt Venray de wandelomgeving bij uitstek.

Het Meerdaags wandelevenement is uniek omdat zij de wandelaar de mogelijkheid geven om elke dag een andere afstand te lopen. Deze afstanden liggen tussen de 10 en 30 km. Ook is het mogelijk om maar 1 dag of twee dagen mee te lopen. Door deze unieke aanpak is het wandelevenement een uitstekend trainingsmiddel voor de grotere wandelevenementen later in het jaar. Het is ook zeker geschikt voor de beginnende wandelaar die één of twee dagen wil genieten van de prachtige natuur in Venray en omgeving.

Afstanden

Er zijn 3 afstanden t.w. 10 – 20 – en 30 km per dag. De eerste 2 afstanden (10-20 ) vormen de basisafstanden, de andere afstand (30 km) is de zgn. combinatieafstand. Alle basisafstanden eindigen en finishen op het Schouwburgplein in Venray. Op zondag 4 oktober zal er dit jaar ook de mogelijkheid zijn om een afstand van 5 km te wandelen, deze route is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen.

5

De 5 kilometer is alleen beschikbaar op zondag.

10

De 10 km is bij uitstek geschikt voor de beginnende wandelaar.

20

De 20 kilometer is vooral bestemd voor de meer ervaren wandelaar.

30

De 30 km kan een prima training zijn voor bijvoorbeeld de Nijmeegse of Apeldoornse vierdaagse.

40

Deze afstand kan men lopen door eerst de 30 km te lopen en vervolgens nog de lus van 10 km te lopen. Ook deze afstand is bij uitstek geschikt als training voor één van de langere vierdaagse gedurende het jaar. (Deze afstand komt te vervallen in de editie van oktober 2020)

50

Net als bij de 40 km loopt men eerst de 30 komt en vervolgens nog de lus van 20 km te lopen, omgekeerd mag overigens ook. Deze afstand is bij uitstek geschikt als training voor één van de langere vierdaagse gedurende het jaar. (Deze afstand komt te vervallen in de editie van oktober 2020)

60

Speciaal voor de lange afstand wandelaars hebben wij dan nog de 60 km. Bij de deze afstand loopt men, in willekeurige volgorde, de 3 basisafstanden (10-20 en 30 km). Deze afstand is natuurlijk een prima voorbereiding op een Kennedymars of een andere lange afstand wandeling. (Deze afstand komt te vervallen in de editie van oktober 2020)

Routes

De collega’s van de routecommissie hebben de klus geklaard en het is weer gelukt om de mooiste routes voor bovenstaande afstanden uit te zetten.

De routes van 2020 kunt u hieronder bekijken zodat u al een idee krijgt hoe onze routes er ongeveer gaan uitzien. Onze routes gaan over verharde en ook over onverharde paden. Op deze manier willen wij de wandelaars de mooiste plekjes van Venray en omgeving laten zien.

Wij gaan in 2020 andere pijlen gebruiken met dank aan onze sponsor Bol Adviseurs

IMG-20200925-WA00031

Dag 1 (2 oktober 2020)

Alle routes, klik op de foto op hem te vergroten.

De rustplaatsen op deze dag zijn bij:

10 km  MFC de Baanck

20 km Dekkers Tweewielers  & Allemans Café

Dag 2 (3 oktober 2020)

Alle routes, klik op de foto om hem te vergroten

De rustplaatsen op deze dag zijn bij:

10 km Pannenkoekhuis De Perdstal & Den Tommes

20 km Café Restaurant ‘t Pelgrimshuis & ‘t Trefpunt

Dag 3 (4 oktober 2020)

Alle routes, klik op de foto op hem te vergroten.

De rustplaatsen op deze dag zijn bij:

5 km Pannekoekhuis de Perdstal 

10 km Allemans Café

20 km MFC de kleine Loef & Hermkushof