PARCOURS

Venray

Venray (Venroj of Rooj ) is een gemeente in Nederlands Limburg. De gemeente telt ruim 43.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 146,03 km². De kern Venray ligt 36 kilometer ten zuiden van Nijmegen en 22 kilometer ten noordwesten van Venlo. Sinds 1 januari 2010 vormt Venray een plattelandsgemeente met een stedelijke kern en daaromheen dertien dorpskernen. In de stedelijke kern wonen ongeveer 30.000 mensen. De overige 13.500 inwoners wonen in de dertien dorpen (variërend van 200 tot ruim 2000 inwoners per dorp). Venray is na Venlo de tweede stedelijke kern van Noord-Limburg en de plaats speelt een vooraanstaande rol in de regio.

Tweede editie

Op vrijdag 31 mei, zaterdag 2 juni en zondag 3 juni 2019 zal de tweede editie van het Meerdaags wandelevenement Venray gaan plaatsvinden. Het evenement dat is ontstaan uit een lange wens en wordt georganiseerd door ervaren wandelaars zal deelnemers kennis laten maken met de diversiteit aan landschappen in de gemeente Venray. Het landschap is, met bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, heide- en Peellandschappen en Maasoevers. Maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. Deze diversiteit aan landschappen maakt Venray de wandelomgeving bij uitstek.

Het Meerdaags wandelevenement is uniek omdat zij de wandelaar de mogelijkheid geven om elke dag een andere afstand te lopen. Deze afstanden liggen tussen de 10 en 60 km. Ook is het mogelijk om maar 1 dag mee te lopen. Door deze unieke aanpak is het wandelevenement een uitstekend trainingsmiddel voor de grotere wandelevenementen later in het jaar. Het is ook zeker geschikt voor de beginnende wandelaar die één of twee dagen wil genieten van de prachtige natuur in Venray en omgeving.

Afstanden

Er zijn 6 afstanden t.w. 10 – 20 – 30 – 40 – 50 en 60 km per dag. De eerste 3 afstanden (10-20 en 30 km) vormen de basisafstanden, de andere 3 afstanden (40 -50 en 60 km) zijn de zgn. combinatieafstanden. Alle basisafstanden eindigen en finishen op het Schouwburgplein in Venray. Op zondag 2 juni zal er dit jaar ook de mogelijkheid zijn om een afstand van 5 km te wandelen, deze route is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen.

10

De 10 km is bij uitstek geschikt voor de beginnende wandelaar.

20

De 20 kilometer is vooral bestemd voor de meer ervaren wandelaar.

30

De 30 km kan een prima training zijn voor bijvoorbeeld de Nijmeegse of Apeldoornse vierdaagse.

40

Deze afstand kan men lopen door eerst de 30 km te lopen en vervolgens nog de lus van 10 km te lopen. Ook deze afstand is bij uitstek geschikt als training voor één van de langere vierdaagse gedurende het jaar.

50

Net als bij de 40 km loopt men eerst de 30 komt en vervolgens nog de lus van 20 km te lopen, omgekeerd mag overigens ook. Deze afstand is bij uitstek geschikt als training voor één van de langere vierdaagse gedurende het jaar.

60

Speciaal voor de lange afstand wandelaars hebben wij dan nog de 60 km. Bij de deze afstand loopt men, in willekeurige volgorde, de 3 basisafstanden (10-20 en 30 km). Deze afstand is natuurlijk een prima voorbereiding op een Kennedymars of een andere lange afstand wandeling.

Routes

Op dit moment zijn de collega’s van de routecommissie nog volop bezig om de mooiste routes voor bovenstaande afstanden uit te zetten. Zodra de routes definitief zijn zullen die op deze pagina worden gepresenteerd. Onze routes gaan over verharde en ook over onverharde paden. Op deze manier willen wij de wandelaars de mooiste plekjes van Venray en omgeving laten zien. Alle routes zijn gepijld volgens de richtlijnen van KWBN. Hieronder zie je de routes van onze eerste editie in 2018.

Routes Wandelevenement Venray Dag 1 2018

Dag 1 (2018)

Alle routes

Dag 2 (2018)

Alle routes

Routes Wandelevenement Venray Dag 2 2018