Stichting Metakids

Stichting Metakids

Met ingang van onze derde editie zullen wij ook de organisatie Metakids als ons goed doel omarmen.

Metabole ziekten zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Maar bijna niemand weet het. Vaak wordt een ziekte te laat herkend of is behandeling niet mogelijk. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens. Maar dit is niet nodig! Onderzoek geeft kinderen een kans. Als we vaart maken met noodzakelijk onderzoek, zijn vrijwel alle metabole ziekten binnen 30 jaar behandelbaar.
Metakids werft de fondsen zodat alle kinderen met een metabole ziekte behandeld kunnen worden.  

 

Metabole ziekten zijn slopers
Metabole ziekten slopen kinderlevens. Door een willekeurig foutje op het DNA gaat er iets mis in de chemische fabriek in het lichaam. Noodzakelijke bouwstoffen worden niet goed opgenomen of afgebroken, met ernstige schade aan de organen tot gevolg. Kinderen takelen af: ze gaan lichamelijk en verstandelijk achteruit. Een drama voor het kind en de naaste omgeving. In Nederland hebben ruim 10.000 gezinnen één of meerdere kinderen die aan een metabole ziekte lijden.

 

Samen geven we zieke kinderen een kans!
Met medisch onderzoek naar metabole ziekten wordt het verschil gemaakt. Dit zorgt voor eerdere diagnoses en een betere en snellere behandeling van kinderen met een metabole ziekte.