INFORMATIE ROLSTOELERS

Datums en afstanden

De derde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) gaat plaatsvinden op 5 -6 en  7 juni. MWV vindt jaarlijks plaats in het weekend van week 22.  Ofwel:

  • In 2021 vrijdag 4 juni, zaterdag 5 juni en zondag 6 juni
  • In 2022 vrijdag 3 juni, zaterdag 4 juni en zondag 5 juni
  • In 2023 vrijdag 2 juni, zaterdag 3 juni en zondag 4 juni

In samenwerking met het GPV (Gehandicapten Platform Venray) organiseren wij op zondag 2 juni  twee rolstoelafstanden t.w. 5 en 10 km. De deelname is alleen mogelijk op zondag 2 juni. De routes worden uitgezet door het GPV (Gehandicapten Platform Venray) die deze routes vooraf door een rolstoeler laat controleren. Daar waar mogelijk zullen de wandelroutes van 5 en 10 km aan de basis staan van deze routes en daar waar de routes niet geschikt zijn voor een rolstoel zullen er alternatieven worden gemaakt. Het zijn dus, deels, andere routes dan die van de wandelaars. Deelname is alleen toegestaan voor handgedreven dan wel met hulp voortgeduwde rolstoelen. De begeleiders/duwers kunnen gratis deelnemen.

 

De achtergrond:

Het toeristisch platform Venray is al langer samen met het GPV doende om rolstoelvriendelijke “wandel” routes in Venray aan te leggen zodat ook deze doelgroep kan genieten van de mooie natuur in Venray. Naast dat we dit sowieso zelf in Venray willen realiseren, heeft dit op een hoger niveau ook te maken met het begrip “toegankelijkheid”.

Hieronder een citaat van een bericht van het GPV.

“Een van de doelen van het Gehandicaptenplatform Venray is het onderzoeken van de mogelijkheden om natuurgebieden toegankelijk te maken voor mensen met een beperking die gebruik moeten maken van hulpmiddelen zoals rolstoel, rollator of scootmobiel. In het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking wordt duidelijk aangegeven

dat mensen met een beperking zelfstandig gebruik moeten kunnen maken van de openbare ruimte. In een presentatie door burgemeester Hans Gilissen tijdens een themadag over het VN-verdrag, gaf hij aan dat dit een van de ambities is van de gemeente.”

Financiele ondersteunig door Coöperatiefonds van Rabobank Horst Venray

De Stichting Meerdaags Wandelevenement Venray heeft een aanvraag ingediend bij het Coöperatiefonds van Rabobank Horst Venray. In deze aanvraag vroeg de stichting om een bijdrage voor de rolstoelroutes en tochten. De stichting heeft speciale routes aangelegd die geschikt zijn voor mensen die zijn aangewezen op een rolstoel of minder goed ter been zijn. Wij hebben dit project in 2018 gesteund met een mooi bedrag en waren zeer enthousiast over dit project!

Met vriendelijke groet,

Chantal Scherders-Thijssen
Medewerker Marketing, Communicatie & Coöperatie

Start/Finish – locatie en tijden

Het inschrijfbureau is in de tent op het Schouwburgplein in Venray en is geopend vanaf 07.00 uur. Inschrijven ter plekke is mogelijk. Wel moeten deelnemers in een rolstoel, ook met voorinschrijving, zich melden bij het inschrijfbureau om de digitale ticket te laten scannen of het startbewijs in ontvangst te nemen.

  • Tussen 08.00 en 11.00 uur kan gestart worden voor de afstand 10 kilometer (nog onder voorbehoud)
  • Tussen 10.00 en 13.00 uur kan gestart worden voor de afstand van 5 kilometer.

Het inschrijfbureau sluit om 18.30 uur.

Na binnenkomst melden de deelnemers in een rolstoel zich weer af bij het inschrijfbureau.  Na het voltooien van de afstand waarvoor men heeft ingeschreven krijgen de deelnemers een pinspeld als aandenken.

Inschrijfgeld en inschrijven

Voorinschrijving:

Het inschrijfgeld, bij voorinschrijving bedraagt€ 6,=.

De voorinschrijving sluit op zondag 26 mei om 24.00 uur.

Daginschrijving:

Daginschrijving op 2 juni is ook mogelijk. Het inschrijfgeld bij daginschrijving bedraagt € 8,=. Het is dus goedkoper en handiger, geen lange wachtrijen, om vooraf digitaal in te schrijven. Bij daginschrijving is het niet mogelijk om te pinnen men kan alleen contant betalen.

Van het inschrijfgeld gaat respectievelijk 25% naar ons goede doel: Stichting ALS Nederland.

Het inschrijfgeld is inclusief:

  • Een blijvende herinnering in de vorm van een pinspeld
  • U ondersteunt ons goed doel Stichting ALS Nederland
  • U ontvangt een stoffen embleem om op uw rug of heuptas te bevestigen.
  • U ontvangt een tas van Venray Bloeit
  • U ontvangt een bon voor een gratis consumptie

Stoffen embleem

stoffen embleem meerdaags wandelevenement venray

Parkeren tijdens ons evenement

De start en finishlocatie (Het schouwburgplein) ligt midden in het centrum van Venray. Op zondag, (2 juni) is het vrij parkeren in het centrum van Venray.