INFORMATIE WANDELAARS

Data en afstanden

De derde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) gaat plaatsvinden op 2, 3 en 4 oktober. MWV vindt jaarlijks plaats in het weekend van week 22 met uitzondering van dit jaar. Dus noteer maar alvast:

  • In 2021 vrijdag 4 juni, zaterdag 5 juni en zondag 6 juni
  • In 2022 vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juni  (valt samen met Pinksteren)
  • In 2023 vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni
  • In 2024 vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni

Tijdens het wandelevenement kunnen de deelnemers zelf bepalen hoeveel dagen zij lopen èn welke afstand er per dag gelopen wordt. Dat mag dus per dag anders zijn. MWV kent drie basisafstanden van 10, 20 en 30 kilometer (in 2020 zijn er door het coronavirus maar 2 basisafstanden). De deelnemers lopen één van deze afstanden, maar kunnen ook een combinatie maken van bijvoorbeeld 10 en 20, zodat er die dag uiteindelijk 30 kilometer gelopen wordt. Per dag mag dit een andere combinatie, dan wel een (andere) basisafstand zijn. Wandelaars zijn dus volledig vrij in hun keuze.

Deze flexibele invulling maakt het MWV uitermate geschikt als training voor  bijvoorbeeld de Vierdaagse van Apeldoorn en de Vierdaaagse van Nijmegen of één van de vele Kennedymarsen. Maar daarnaast is het MWV ook erg aantrekkelijk voor de recreant, die gewoon lekker 10 of 20 kilometer wil lopen. Kortom: het MWV is er voor iedereen die van wandelen houdt, voor jong en oud en voor beginners tot ervaren en getrainde lopers.

Op zondag 4 oktober is er de mogelijkheid om ook een route van 5 km te lopen. Deze wandelroute is bijzonder geschikt voor gezinnen.

Start/Finish – locatie en tijden

De start is dit jaar op het Henseniusplein in Venray en is geopend vanaf 08.30 uur. Inschrijven ter plekke is niet mogelijk. Alle wandelaars, moeten zich melden bij het inschrijfbureau om de digitale ticket te laten scannen. Hou hierbij voldoende afstand met de overige wandelaars en onze vrijwilligers.

Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om te starten in tijdvakken om zo een betere spreiding te krijgen op de routes , start/finish-locaties en vooral op de rustplaatsen.

30 km A) start tussen 08.30 en 09.15 uur

30 km B) start tussen 09.15 en 10.00 uur

20 km A) start tussen 10.00 en 10.30 uur (uitverkocht op zaterdag en zondag)

20 km B) start tussen 10.30 en 11.00 uur

10 km A) start tussen 11.00 en 11.45 uur

10 km B) start tussen 11.45 en 12.30 uur

5 km A) start tussen 12.30 en 13.00 uur. Deze afstand kan men alleen op zondag 4 oktober lopen.

Het inschrijfbureau sluit op alle dagen om 18.30 uur.

Na binnenkomst melden de wandelaars zich af bij de finish. Hier kan men ook een stempel in het wandelboekje laten zetten. Na het voltooien van de afstand waarvoor men zich heeft ingeschreven krijgen de deelnemers een pinspeld als aandenken. Dit geldt niet voor de deelnemers aan de afstand van 5 km.

Inschrijfgeld en inschrijven

Voorinschrijving:

Het inschrijfgeld bedraagt per wandeldag € 6,=. Voor twee wandeldagen is dit dus € 12,= en voor drie dagen bedraagt het inschrijfgeld € 18,=. De voorinschrijving sluit op zondag 27 september om 24.00 uur.

Daginschrijving:

Daginschrijving is dit jaar helaas niet mogelijk.

Voor de 5 km op zondag 4 oktober hanteren wij een gezinskaart voor 2 t/m 6 personen. Deze gezinskaart kost € 10,=. De deelnemers aan de 5 km ontvangen geen herinnering.

Van het inschrijfgeld gaat respectievelijk 25% naar ons goede doelen Stichting ALS Nederland en Stichting Metakids.

Het inschrijfgeld is inclusief:

  • Een blijvende herinnering in de vorm van een pinspeld
  • U ondersteunt ons goede doelen Stichting ALS Nederland en Stichting Metakids
  • U ontvangt een tas van Venray Bloeit
  • U ontvangt per wandeldag één bon voor een gratis consumptie

Bovenstaande is niet van toepassing op de wandelaars die op zondag de 5 km gaan wandelen. De wandelaars aan deze afstand ontvangen wel een lekker appel aangeboden door Fruitbedrijf ’t Volen .

Dit stoffen embleem is vanaf de derde editie te koop tijdens het evenement voor € 1,50

stoffen embleem meerdaags wandelevenement venray

Parkeren tijdens ons evenement

De start (Henseniusplein) en finishlocatie (Het schouwburgplein) liggen midden in het centrum van Venray. Op zondag, (4 oktober) is het vrij parkeren in het centrum van Venray.

Op vrijdag (2 oktober) en zaterdag (3 oktober) zijn sommige parkeerplaatsen gratis en sommige niet. Kijk voor meer informatie over het parkeerbeleid in Venray op de site https://www.venray.nl/parkeren-venray. Hier kunt je ook een plattegrond downloaden met de zgn. blauwe zones, gratis parkeerterreinen en de betaalde parkeerterreinen.

Openbaar Vervoer

Kom waar mogelijk met eigen vervoer naar het wandelevenement; is dit niet mogelijk houd dan rekening met de richtlijnen voor verkeer en vervoer van de Rijksoverheid.

Kom je met het openbaar vervoer naar ons evenement in Venray. Plan dan uw reis via onze speciale tool.