INFORMATIE WANDELAARS

Data en afstanden

De derde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) gaat plaatsvinden op 3, 4 en 5 juni 2022 (Pinksterweekend). MWV vindt jaarlijks plaats in het weekend van week 22. Dus noteer maar alvast:

  • In 2023 vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni
  • In 2024 vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni
  • In 2025 vrijdag 30, zaterdag 31 mei en zondag 1 juni
  • In 2026 vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni
  • In 2027 vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juni.

Tijdens het wandelevenement kunnen de deelnemers zelf bepalen hoeveel dagen zij lopen èn welke afstand er per dag gelopen wordt. Dat mag dus per dag anders zijn. MWV kent drie basisafstanden van 10, 20 en 30 kilometer. De deelnemers lopen één van deze afstanden, maar kunnen ook een combinatie maken van bijvoorbeeld 10 en 30, zodat er die dag uiteindelijk 40 kilometer gelopen wordt. Per dag mag dit een andere combinatie, dan wel een (andere) basisafstand zijn. Wandelaars zijn dus volledig vrij in hun keuze.

Deze flexibele invulling maakt het MWV uitermate geschikt als training voor bijvoorbeeld de Vierdaagse van Apeldoorn en de Vierdaaagse van Nijmegen of één van de vele Kennedymarsen. Maar daarnaast is het MWV ook erg aantrekkelijk voor de recreant, die gewoon lekker 10 of 20 kilometer wil lopen. Kortom: het MWV is er voor iedereen die van wandelen houdt, voor jong en oud en voor beginners tot ervaren en getrainde lopers.

Op zondag 5 juni is er de mogelijkheid om een route van 5 km te lopen. Deze wandelroute is bijzonder geschikt voor gezinnen of schoolklassen.

Start/Finish – locatie en tijden

De start is op het Schouwburgplein in Venray en is geopend vanaf 07.00 uur. Alle wandelaars moeten zich melden bij het inschrijfbureau om de digitale ticket te laten scannen.

De starttijden zijn als volgt:

  • Tussen 07.00 en 08.00 uur starten de wandelaars die deelnemen aan de afstanden 40, 50 en 60 kilometer
  • Tussen 08.00 en 11.00 uur starten de wandelaars die deelnemen aan de afstanden 10, 20 en 30 kilometer
  • Tussen 10.00 en 13.00 uur starten de wandelaars die deelnemen aan de afstand van 5 kilometer. Deze afstand is er alleen op zondag 5 juni.

Het inschrijfbureau sluit op alle dagen om 18.30 uur.

Na binnenkomst melden de wandelaars zich af bij de finish. Hier kan men een stempel in het wandelboekje laten zetten. Na het voltooien van de afstand waarvoor men zich heeft ingeschreven krijgen de deelnemers een pinspeld als aandenken. Dit geldt niet voor de deelnemers aan de afstand van 5 km.

Inschrijven

Voorinschrijving:

Het inschrijfgeld bedraagt per wandeldag € 6,=. Voor twee wandeldagen is dit dus € 12,= en voor drie dagen bedraagt het inschrijfgeld € 18,=. De voorinschrijving sluit op zondag 29 mei 2022 om 24.00 uur.

Daginschrijving:

Op de wandeldag zelf kun je je ook inschrijven tot het moment van de start van je gekozen afstand. Na dit tijdstip is daginschrijving niet meer mogelijk.

De prijs van één daginschrijving is € 8,= per dag ongeacht welke afstand je loopt.

Voor de 5 km op zondag 5 juni hanteren wij een gezinskaart voor 2 t/m 6 personen. Deze gezinskaart kost € 10,=. De deelnemers aan de 5 km ontvangen geen herinnering.

Door je deelname doneren wij een gedeelte van het inschrijfgeld aan onze goede doelenen Stichting ALS Nederland en Stichting Metakids. Metakids.

Het inschrijfgeld is inclusief:

Bovenstaande is niet van toepassing op de wandelaars die op zondag de 5 km gaan wandelen. De wandelaars aan deze afstand ontvangen wel een lekkere appel aangeboden door Fruitbedrijf ’t Volen.

Dit stoffen embleem is vanaf de derde editie te koop tijdens het evenement voor € 2,=

stoffen embleem meerdaags wandelevenement venray

Parkeren tijdens ons evenement

De start en finishlocatie is op het Schouwburgplein. Dit plein ligt midden in het centrum van Venray. Op zondag is het vrij parkeren in het centrum van Venray.

Op vrijdag (3 juni) en zaterdag (4 juni) zijn sommige parkeerplaatsen gratis en sommige niet. Kijk voor meer informatie over het parkeerbeleid in Venray op de site https://www.venray.nl/parkeren-venray. Hier kunt je ook een plattegrond downloaden met de zgn. blauwe zones, gratis parkeerterreinen en de betaalde parkeerterreinen.

Openbaar Vervoer

Kom waar mogelijk met eigen vervoer naar het wandelevenement; is dit niet mogelijk houd dan rekening met de richtlijnen voor verkeer en vervoer van de Rijksoverheid.

Kom je met het openbaar vervoer naar ons evenement in Venray. Plan dan je reis via onze speciale tool.