INFORMATIE WANDELAARS

Datums en afstanden

De derde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) gaat plaatsvinden op 5  -6 en 7 juni . MWV vindt jaarlijks plaats in het weekend van week 22.  Ofwel:

 • In 2021 vrijdag 4 juni, zaterdag 5 juni en zondag 6 juni
 • In 2022 vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juni  (valt samen met Pinksteren)
 • In 2023 vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni
 • In 2024 vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni

Tijdens dit wandelevenement kunnen de deelnemers zelf bepalen hoeveel dagen zij lopen èn welke afstand er per dag gelopen wordt. Dat mag dus per dag anders zijn. MWV kent drie basis afstanden van 10, 20 en 30 kilometer. De deelnemers kunnen één van deze afstanden lopen, maar kunnen ook een combinatie maken van bijvoorbeeld 10 en 30, zodat er die dag uiteindelijk 40 kilometer gelopen wordt. Per dag mag dit een andere combinatie, dan wel een (andere) basisafstand zijn. Wandelaars zijn dus volledig vrij in hun keuze.

Deze flexibele invulling maakt het MWV uitermate geschikt als training voor de Vierdaagse van Apeldoorn en Nijmegen of één van de vele Kennedymarsen. Maar daarnaast is het MWV ook erg aantrekkelijk voor de recreant, die gewoon lekker 10 of 20 kilometer wil lopen. Kortom; het MWV is er voor iedereen die van wandelen houdt, voor jong en oud en voor beginners tot ervaren en getrainde lopers.

Op zondag 7 juni is er de mogelijkheid om ook een route van 5 km te lopen. Deze wandelroute is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen.

Start/Finish – locatie en tijden

Het inschrijfbureau is in de tent op het Schouwburgplein in Venray en is geopend vanaf 07.00 uur. Inschrijven ter plekke is mogelijk. Wel moeten alle wandelaars, ook met voorinschrijving, zich melden bij het inschrijfbureau om de digitale ticket te laten scannen of het startbewijs in ontvangst te nemen.

 • Tussen 07.00 en 08.00 uur kan gestart worden voor de afstanden 40, 50 en 60 kilometer.
 • Tussen 08.00 en 11.00 uur kan gestart worden voor de afstanden 10, 20 en 30 kilometer.  Het inschrijfbureau sluit om 18.30 uur.
 • Tussen 10.00 en 13.00 uur kan gestart worden voor de afstand van 5 km. Deze afstand kan men alleen op zondag 7 juni lopen.

Op veler verzoek zullen wij de starttijd op vrijdag 5 juni verlengen voor de 10 en 20 km. Wandelaars die op vrijdag 5 juni willen deelnemen aan de 10 of 20 km kunnen starten t/m 14.00 uur. Door deze aanpassing bieden wij de wandelaars die ‘s morgens nog moeten werken de mogelijkheid om toch deel te nemen aan ons evenement. Let op deze uitzondering geldt alléén voor de vrijdag.

Het inschrijfbureau sluit op alle dagen om 18.30 uur.

Na binnenkomst melden de wandelaars zich weer af bij het inschrijfbureau. Hier kan men ook een stempel in het wandelboekje laten zetten. Na het voltooien van de afstand waarvoor men heeft ingeschreven krijgen de deelnemers een pinspeld als aandenken, dit geldt niet voor de deelnemers aan de afstand van 5 km.

Inschrijfgeld en inschrijven

Voorinschrijving:

Het inschrijfgeld, bij voorinschrijving bedraagt, per wandeldag € 6,=. Voor twee wandeldagen is dit dus € 12,= en voor drie dagen bedraagt het inschrijfgeld € 18,=. De voorinschrijving sluit op zondag 31 mei om 24.00 uur.

Daginschrijving:

Daginschrijving op 5 – 6 of 7 juni is ook mogelijk. Het inschrijfgeld voor één wandeldag bij daginschrijving bedraagt € 8,=, voor twee dagen is dit € 16,= en voor drie dagen € 24,=. Het is dus goedkoper en handiger, geen lange wachtrijen, om vooraf digitaal in te schrijven. Bij daginschrijving is het niet mogelijk om te pinnen men kan alleen contant betalen.

Voor de 5 km op zondag 7 juni hanteren wij een gezinskaart voor 2 t/m 6 personen. Deze gezinskaart kost € 10,=. De deelnemers aan de 5 km ontvangen geen herinnering..

Van het inschrijfgeld gaat respectievelijk 25% naar ons goede doelen Stichting ALS Nederland en Stichting Metakids.

Het inschrijfgeld is inclusief:

 • Een blijvende herinnering in de vorm van een pinspeld
 • U ondersteunt ons goede doelen Stichting ALS Nederland en Stichting Metakids
 • U ontvangt een tas van Venray Bloeit
 • U ontvangt per wandeldag één bon voor een gratis consumptie

Bovenstaande is niet van toepassing op de wandelaars die op zondag de 5 km gaan wandelen. De wandelaars aan deze afstand ontvangen wel een lekker appel aangeboden door Fruitbedrijf ’t Volen .

Dit stoffen embleem is vanaf de derde editie te koop tijdens het evenement voor € 1,50

stoffen embleem meerdaags wandelevenement venray

Parkeren tijdens ons evenement

De start en finishlocatie (Het schouwburgplein) ligt midden in het centrum van Venray. Op zondag, (7 juni) is het vrij parkeren in het centrum van Venray.

Op vrijdag (5 juni) en zaterdag (6 juni) zijn sommige parkeerplaatsen gratis en sommige niet. Kijk voor meer informatie over het parkeerbeleid in Venray op de site https://www.venray.nl/parkeren-venray. Hier kunt u ook een plattegrond downloaden met de zgn. blauwe zones, gratis parkeerterreinen en de betaalde parkeerterreinen.

Openbaar Vervoer

Komt u met het openbaar vervoer naar ons evenement in Venray. Plan dan uw reis via onze speciale tool.